Veiligheidsproducten

Veiligheidsproducten / Rook- en koolmonoxidemelders

Wanneer u slaapt, ruikt u niets! Dus ook geen rook! Waar rook is, is vuur! De rook die vrijkomt bij brand verspreidt zich binnen enkele minuten door het huis. Maar u slaapt of bent elders in huis. Een geluidsalarm is de enige snelle manier om u te waarschuwen. Een rookmelder geeft vroegtijdig een waarschuwing in geval van brand zodat u de brand kunt blussen of op z'n minst uw huis veilig kunt verlaten. Een rookmelder kan uw leven redden!

De door ons geselecteerde leveranciers voor rookmelders voldoen aan de hoogste eisen aangaande prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid.

Koolmonoxidemelders en gasmelders
Bij niet volledige verbranding, zoals bijvoorbeeld een slecht functionerende geiser of CV ketel of open haard, ontstaat koolmonoxide (CO). Koolmonoxide is zeer giftig, reukloos en onzichtbaar gas. Blootstelling aan een lage concentratie gedurende een langere periode levert klachten op zoals hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Een hoge concentratie gedurende een korte periode is echter dodelijk! Koolmonoxide wordt niet door één van onze zintuigen waargenomen en ook niet door een rookmelder gedetecteerd. Daarom is het zo belangrijk om naast een rookmelder ook een CO-melder in huis te hebben die in alarm komt zodra de concentratie koolmonoxide te hoog is.

Neem gerust contact met ons op voor een passende aanbieding of meer informatie.