Producten / Verlichting

Voor verlichting is de verpakking (armaturen) zeker zo belangrijk als de inhoud. De armatuur is de draagconstructie voor een of meerdere lichtbronnen. Een armatuur bevat een fitting en een lichtbron. Sommige armaturen kunnen gemanipuleerd worden, zodat de lichtbron optimaal functioneert. Een veel voorkomend armatuur is het TL armatuur.

Zoekt u een armatuur van een bepaald merk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Dankzij een goede samenwerking met een aantal lichtleveranciers kunnen wij vrijwel elk merk leveren.

Inbouwarmaturen

Inbouw is enkel mogelijk als je daarvoor tijdens de ruwbouw de nodige voorzieningen treft. Keuze uit diverse maten, materialen en tussen vaste of oriënteerbare inbouwarmaturen.

Inbouwarmaturen

Opbouwarmaturen

Enorme keuze, zowel voor wand- als plafondarmaturen. Ook voor verschillende soorten lampen: halogeen-, gloei- of spaarlampen.

Opbouwarmaturen

Pendelarmaturen

Worden opgehangen met stalen kabels en worden met een stroomkabel verbonden met een lichtpunt. Een bekend voorbeeld zijn de lusters. Tegenwoordig wordt ook gebruik gemaakt van insertaansluitingen of puntaansluitingen: één of meerdere inbouwstukken tegen het plafond. Het eigenlijke armatuur wordt met behulp van een aluminiumstaaf in dat inbouwstuk ingeplugd. Er is geen aparte ophangkabel of stroomkabel nodig.

Pendelarmaturen

Grondspots

Ideaal om bepaalde objecten op te lichten. Net als bij andere inbouwarmaturen wordt hierbij gebruik gemaakt van inbouwdoosjes. Hou voor de juiste inbouwhoogte rekening met de bevloering die er later komt. Hou er rekening mee dat frontglazen als ze lang branden erg heet kunnen worden. Gebruik geen lampjes met een hoog vermogen, anders kunnen de spots hinderlijk in de ogen schijnen.

Grondspots

Kabel- en railsysteem

Ze vormen het toppunt van flexibiliteit: de kabels kunnen van muur tot muur gehangen worden, van muur tot plafond, van plafond tot grond, alles is mogelijk. Op de kabels kan je op de gewenste plaatsen, met behulp van een speciale contactklemmen, halogeenspots bevestigen. De kabels of rails zijn soms zelf ook vervormbaar.

Kabel- en railsysteem

Verplaatsbare lampen

In plaats van voor vaste armaturen te kiezen, kan je ook werken met verplaatsbare armaturen. Zorg wel dat je een stopcontact in de buurt hebt, om lange kabels te vermijden.

Verplaatsbare lampen

Profielen

Vooral gebruikt in kantoorruimtes. Hangen volledig vrij en zijn erg flexibel. De eigenlijke verlichtingsbron kan snel en eenvoudig op de plaats naar keuze in het profiel aangesloten worden.